У Харкові провели перший забіг за участю «сонячних» дітей

У Харкові провели перший забіг за участю «сонячних» дітей

Фото
Укрінформ
Перший забіг для дітей з синдромом Дауна «Без кордонів» відбувся на стадіоні спортивного комплексу Харківського національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

Як зазначається, у заході взяли участь близько 30 дітей віком від 4-ох років, а також молоді люди з синдромом Дауна. Вони пробігли дистанцію 400 м. Їх супроводжували батьки, а також нормотипічні діти та спортсмени з футбольної академії.

У Харкові провели перший забіг за участю «сонячних» дітей / Фото: city.kharkov.ua

Старт забігу дала заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

«Щодня ​​Харків стає більш толерантним і добрішим до людей, які потребують особливої ​​уваги. Толерантне ставлення має стати громадянською філософією, його потрібно виховувати не один день», - зазначила вона.

За словами організатора заходу, керівника бігового клубу Олени Привалової, вирішивши провести таку акцію, вона ставила перед собою три мети: інтегрувати людей з синдромом Дауна у звичайний захід, навчити дружити з ними інших дітей, які часто ставляться до них з побоюванням, і порадувати їхніх батьків.

«Батькам дітей з синдромом Дауна буває психологічно складніше, ніж дітям. Тому що діти можуть спертися на своїх батьків, а на кого спертися мамі, яка бореться за свою дитину щодня і не знає, що чекає її завтра? Тому хотілося подарувати емоції батькам. Я мама двох дітей-спортсменів і знаю, як хвилююче, коли нагороджують дитину медаллю. Тому ми організували все так, щоб кожна дитина отримала справжню спортивну медаль, подарунок, диплом, футболку», - зазначила Привалова.

Читайте також: У Харкові на благодійному марафоні зібрали кошти на ремонт центру для «дітей сонця»

Як розповіла мама учасника забігу Галина Юрченко, коли народився її син Роман, якому зараз 30 років, не було можливості отримати допомогу психолога, і в школу таких дітей не брали. «Я методом проб і помилок сама шукала правильні шляхи. Зараз з батьками працюють... Для нашої сім'ї та інших родин, де є діти з особливостями, важливо бути в соціумі, з усіма. Цей забіг ще раз показує, що такі люди є і також хочуть брати участь у змаганнях, вчитися, ходити на молодіжні заходи», - каже жінка.

Організатори планують проводити подібні заходи і в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-