Вінниччина теж відзавтра посилює карантин

Вінниччина теж відзавтра посилює карантин

Укрінформ
На Вінниччині з суботи, 3 квітня, запроваджуються посилені карантинні обмеження.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

Як повідомляв Укрінформ, на Вінниччині станом на 2 квітня зафіксовано найвищий показник смертності від ускладнень COVID-19 – 23 випадки за добу. З початку пандемії в області зареєстровано 1101 летальний випадок, за останню добу уперше зафіксовано 23 смерті від ускладнень COVID-19. Досі максимальний добовий показник не перевищував 20.

Станом на ранок п’ятниці на Вінниччині – 816 випадків інфікування коронавірусом, з початку пандемії – 58766. Одужали - 35988 осіб, в тому числі 2002 дитини та 2678 медпрацівників. На даний час хворіє 21677 осіб. У 30 опорних лікарнях області на стаціонарі перебуває 1857 пацієнтів з підтвердженим COVID-19 та 527 пацієнтів з підозрою на коронавірус, на ліжках реанімації – 154.

Читайте також: Запоріжжя вводить жорсткий карантин

Вінницька область перебуває у помаранчевій зоні епідемічної небезпеки. В регіоні перевищено визначений показник у 60 випадків на 100 тис. населення.

В Україні за минулу добу, 1 квітня, зареєстровано 19 893 випадки зараження коронавірусом. За весь час пандемії захворіли 1 711 630 осіб, одужали 1 333 370 людей, летальних випадків – 33 679.

Відповідно до протоколу позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 2 квітня, на території Вінницької області з 00.00 годин 3 квітня до 00.00 годин 12 квітня 2021 року запроваджуються посилені обмежувальні протиепідемічні заходи.

Згідно з документом, у зазначений період забороняється проведення всіх масових розважальних спортивних, рекламних та інших заходів, крім офіційних спортивних заходів без участі глядачів. А також проведення культурних масових заходів і приймання відвідувачів у театрах, концертних організаціях, кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури.

Читайте також: На Банковій вважають, що локальні локдауни працюють

Вносяться зміни і в роботу дитячих закладів. Так, заборонено приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і відвідування закладів освіти усіх типів та форм власності її здобувачами, в тому числі учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, крім здобувачів закладів дошкільної та спеціальної освіти.

У зазначений період, на який припадає святкування Великодня християнами західного обряду, забороняється діяльність культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення. Також не дозволяється проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Керівникам структурних підрозділів ОДА, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності, установити для працівників режим дистанційної (віддаленої) роботи, окрім банків, медустанов, закладів критичної інфраструктури тощо.

Читайте також: У Києві можуть продовжити карантин після 16 квітня

Дані рекомендації не стосуються установ та закладів незалежно від форми власності, які надають фінансові, банківські та житлово-комунальні послуги, забезпечують охорону здоров'я, здійснюють продовольче забезпечення, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, забезпечують функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури.

Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області доручено посилити, в межах компетенції, заходи державного нагляду за виконанням суб’єктами господарювання тимчасових рекомендацій з профілактики поширення коронавірусної хвороби, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-