ОДА: На Херсонщині — стрибок захворюваності на COVID-19

ОДА: На Херсонщині — стрибок захворюваності на COVID-19

Укрінформ
На Херсонщині різко зростає кількість хворих на COVID-19 — у середу зафіксували вдвічі більше випадків, ніж у вівторок.

Про це 1 квітня на брифінгу заявив перший заступник голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коронавірус знову набирає обертів. Поки що наша область єдина в Україні віднесена до жовтої зони епідемічної небезпеки. ​​Статистика захворюваності жителів Херсонщини на коронавірус стрімко росте! За вчора кількість виявлених хворих збільшилася майже вдвічі, порівняно з показником вівторка. Із дня на день ми можемо перейти до помаранчевої або навіть до червоної зони», – сказав Бутрій.

Читайте також: У Хмельницькій міській лікарні розгорнули 100 додаткових COVID-ліжок

За його словами, за останню добу в області зафіксовано 268 нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Показник захворюваності по області становить 194 випадки на 100 тисяч населення.

У лікарнях перебуває 523 особи, в тому числі 439 осіб з COVID-19 та 84 особи з підозрою, додав Бутрій. Всього 22,9% ліжко-місць зайнято хворими на COVID-19 та пацієнтами з підозрою. Щодо забезпеченості області киснем, то 2149 ліжок підключені до медичного кисню, це 94,1%. 304 хворих отримують кисень централізовано.

Читайте також: Коронавірус в Україні: які області «червоні» і де більше госпіталізацій

Наразі в області 24 517 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 21 221 людина поборола недуг; 2 821 людина інфікована COVID-19; 743 людини померли.

Як повідомлялось, в Україні за минулу добу зареєстровано 17 569 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-