Голова Чернігівської ОДА вакцинувалася проти COVID-19

Голова Чернігівської ОДА вакцинувалася проти COVID-19

Фото
Укрінформ
Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко зробила щеплення від COVID-19.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Сьогодні я публічно, в Чернігівській обласній лікарні, зробила щеплення від COVID-19 вакциною CoviShield", - написала очільниця області.

Коваленко додала, що попередньо порадилася з лікарями, зокрема, з неонатологом, оскільки зараз вигодовує немовля. Медики відповіли, що матері, які годують дітей грудним молоком, можуть вакцинуватися без застережень.

Читайте також: Голова Івано-Франківської ОДА вакцинувався від COVID-19 у мобільному шпиталі

Інше питання стосувалось оптимального часу для вакцинації, адже минулої осені Коваленко перехворіла на коронавірусну інфекцію, а, за статистикою, набутий імунітет проти неї тримається до пів року.

На рішення вакцинуватися, додала голова, вплинуло також бажання показати особистий приклад і те, що з понеділка Чернігівщина - в червоній зоні.

"Вважаю, що чим швидше завершиться вакцинація, тим швидше ми повернемось до звичного життя", - зазначила Коваленко.

Як повідомляло агентство, з високопосадовців Чернігівщини про своє щеплення від COVID-19 публічно оголошували одна з заступниць голови ОДА Жанна Шерстюк та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Вакцину Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) індійського виробництва у кількості 6800 доз Чернігівщина отримала 24 лютого однією з перших в Україні. Станом на 31 березня першою дозою вакциновано 5 126 жителів області, за останню добу - 360. Щеплення відбувається згідно з Дорожньою картою вакцинації, яка передбачає 5 етапів її проведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-