У Харкові COVID-щеплення отримав найстаріший український тенісист

У Харкові COVID-щеплення отримав найстаріший український тенісист

Фото
Укрінформ
97-річний мешканець Харкова Леонід Станіславський, який є найстаршим українським тенісистом, зробив щеплення від коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба Харківської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

Зазначається, що вакцинацію Станіславський пройшов на базі Харківської обласної лікарні.

Сам пенсіонер-спортсмен заявив: «Я - у зоні небезпеки. Мені 97 років. Я їжджу в метро та ходжу по магазинах. Тому хочу себе захистити і спокійно грати в теніс. І взагалі - рахую кожен день. Люди, молодші за мене, говорять: дякувати, ще один рік пройшов, а я кажу: дякувати, ще один день пройшов. Зараз мені зробили щеплення, і я почуваюся абсолютно нормально».

За даними Харківської ОДА, на вечір 29 березня щеплення в області отримали 6 169 людей. «Станом на 12 годину 30 березня вже вакциновано 200 людей», - поінформував виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Ігор Волченко.

Читайте також: МОЗ отримало 689 повідомлень про побічні реакції після вакцинації

Як повідомлялося, за минулу добу в області діагноз COVID-19 підтверджено у 762 осіб. Загалом зареєстровано 102 898 лабораторно підтверджених випадків СOVID-19, з них 84 163 хворих одужали, 1 940 – померли.

Читайте також: За добу від коронавірусу щепили понад 14 тисяч українців

Леонід Станіславський – випускник Харківського авіаційного інституту, інженер за фахом, працював на авіаційному заводі. В теніс грає вже 60 років, при чому до 90-річного віку – лише на любительському рівні, а потім почав брати участь у світових змаганнях для ветеранів спорту, на яких завжди є найстаршим тенісистом. Крім тенісу, яким займається тричі на тиждень, харківський пенсіонер полюбляє кататися на лижах, а також займається плаванням. У коментарях ЗМІ Станіславський розповідає, що вранці робить зарядку, любить просту їжу - картоплю з оселедцем, борщ із салом. Тенісист веде сторінку в Фейсбуці, своїм ровесникам радить бути активнішими, менше дивитися телевізор і користуватися інтернетом для пошуку новин і спілкування.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-