Довибори у Раду: окружком має уточнити протокол про підсумки голосування на Донеччині

Довибори у Раду: окружком має уточнити протокол про підсумки голосування на Донеччині

Укрінформ
ЦВК зобов'язала окружну виборчу комісію усунути неточності та скласти уточнений протокол про підсумки голосування на проміжних виборах народних депутатів у одномандатному виборчому окрузі №50 (Донецька область).

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив член ЦВК Юрій Мірошниченко, під час розгляду Центральною виборчою комісією протоколу ОВК з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №50 та інших відповідних документів було "виявлено помилки та неточності".

Читайте також: Довибори в Раду: ОПОРА заявляє про перерахунок голосів на 14 дільницях Прикарпаття

"Існує необхідність прийняття Центральною виборчою комісією протокольного рішення... про зобов'язання відповідної окружної виборчої комісії не пізніше 1 квітня 2021 року розглянути питання про внесення змін до встановлених підсумків голосування виборців в ОВО №50, скласти протокол з поміткою "Уточнений" та не пізніше 15 години 2 квітня транспортувати його до ЦВК", - сказав Мірошниченко.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 28 березня відбулися проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) і №87 (Івано-Франківська область). Результати голосування мають бути встановлені до 12 квітня.

У вівторок о 14 годині Центральна виборча комісія прийняла оригінал протоколу окружної виборчої комісії про підсумки голосування на проміжних виборах народних депутатів у одномандатному виборчому окрузі №50 (Донецька область).

Читайте також: Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня

Згідно з опублікованими на сайті ЦВК даними в 50-му окрузі перемогу здобув кандидат від партії "Порядок" Андрій Аксьонов, який набрав 65,46%.

Станом на 16-ту годину вівторка, за даними ЦВК, на 87-му окрузі пораховано 67,52% протоколів ДВК. Лідерство в окрузі тримає кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк з 31,30%, за якого проголосували 10 496 виборців. На другому місці - кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський з 28,88%, на третьому - висуванець партії "За майбутнє" Олександр Шевченко з 28,73%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-