На Буковині двоє немовлят із підозрою на COVID-19 перебувають у реанімації

На Буковині двоє немовлят із підозрою на COVID-19 перебувають у реанімації

Укрінформ
У реанімації Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, де лікують дітей із COVID-19 з усієї області, перебувають двоє немовлят.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступниця головного лікаря медзакладу Оксана Знак.

"Наразі у реанімаційному відділенні нашої лікарні перебуває двоє дітей. Одна дитина новонароджена від мами із підтвердженим коронавірусом. Важкість стану цієї дитини зумовлена передчасним народженням. Ми лікуємо її розлади новонародженості і будемо спостерігати 14 днів, чи не проявляться у неї симптоми COVID-19, оскільки вона контактувала із хворою мамою", - зазначила лікар.

За її словами, інша дитина поступила напередодні увечері із підозрою на COVID-19. Їй один місяць, супутніх хвороб у неї не виявили. Лікарі кажуть, що її стан покращується і сподіваються, що найближчим часом цю дитину переведуть з реанімації.

Читайте також: У Франківську медики прооперували немовля з патологією шлунку та COVID-пневмонією

"Загалом ситуація в нашій лікарні наразі залишається достатньо напруженою. Станом на ранок у нас було 89 дітей в інфекційному корпусі. Із них у понад 40 пацієнтів підтверджений COVID-19, решта - із підозрою", - додала заступниця головного лікаря обласної дитячої лікарні Буковини.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 30 березня у Чернівецькій області зафіксували 69 633 випадки інфікування COVID-19. Із них 49 551 пацієнт одужав, 1 348 людей померли.

В Україні станом на 30 березня лабораторно підтвердили 1 662 942 випадки COVID-19, із них за добу - 10 533. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-