На Львівщині роблять тисячу COVID-щеплень за день

На Львівщині роблять тисячу COVID-щеплень за день

Укрінформ
У Львівській області від COVID-19 вакцинували 11 тисяч осіб. У регіоні працюють 39 тимчасових пунктів імунізації, що дало змогу вийти на показник у 1000 щеплень на день.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Наразі у Львівській області вже вакциновано 11 тис. осіб. Зараз ми вийшли на показник 1 тис. щодня, крім вихідних. В нас працюють 39 тимчасових пунктів щеплення, більшість з яких локалізовані на первинній ланці: в поліклініках та амбулаторіях. Активно почали працювати над вакцинацією контингенту старшого віку, тобто 80+. Тішить, що багато людей зголошуються зробити щеплення, тому активно готуємося до третього етапу», - сказав Чемерис.

Читайте також: Вакцину проти коронавірусу AstraZeneca перейменували на Vaxzevria

Він додав, що з-поміж вакцинованих близько тисячі – публічні особи, яким зробили щеплення залишками доз. Серед них – чиновники, журналісти, вчителі. Загалом, станом на 29 березня у Львівській області зареєструвалося понад 2 тис. громадських діячів, які бажають отримати вакцину за «залишковим» принципом.

Як повідомлялося, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Читайте також: Ефективність вакцин від Pfizer та Moderna довели в реальних умовах

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові та 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу в Україні проти COVID-19 було щеплено 14 433 особи. Усього з початку кампанії з вакцинації щеплено 212 898 осіб, з них двоє завершили вакцинацію (отримали 2 дози).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-