У Харкові зайнято майже 90% ліжок для хворих на COVID-19 - мерія

У Харкові зайнято майже 90% ліжок для хворих на COVID-19 - мерія

Укрінформ
Харків поки не переступає поріг помаранчевої зони, хоча в міських медустановах зайнято 87,2% ліжок, призначених для лікування хворих на COVID-19.

Про це, повідомляє пресслужба Харківської міської ради, сказала на робочій нараді заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, передає Укрінформ.

"732 пацієнти проходять лікування у стаціонарі, 438 з них знаходяться на кисневій підтримці", - зазначила Горбунова-Рубан.

За її словами, у міських поліклініках триває тестування всіх пацієнтів, які звертаються з ознаками застудного захворювання.

Читайте також: У столиці, на Житомирщині і Київщині - найвищий показник завантаженості ліжок з киснем

"Всього було протестовано 51 тис. осіб, 8 тис. 370 результатів виявилися позитивними", - додала чиновниця.

Вона наголосила, що Харків залишиться у помаранчевій зоні, якщо дані за рівнем захворюваності цього тижня не перевищать показники минулого на 50%. Зараз цей показник становить 26%.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові станом на 30 березня, за даними Харківського обласного лабораторного центру, - 538 нових випадків захворювання на коронавірус. З початку епідемії зареєстровано 69 813 випадків.

Всього в Харківській області за період спостереження лабораторно підтверджено 102 898 випадків COVID-19, перебувають під медичним спостереженням 16 795 осіб, 84 163 пацієнти одужали, 1 940 - померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-