Чернігівщина з суботи посилює карантин

Чернігівщина з суботи посилює карантин

Укрінформ
На Чернігівщині, через погіршення епідситуації щодо захворюваності на COVID-19, з суботи, 27 березня, посилять карантинні обмеження, зокрема, в закладах культури та розважальної сфери і спортивних комплексах.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, передає Укрінформ.

"У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації на Чернігівщині члени комісії (з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій - ред.) вирішили встановити додаткові обмежувальні карантинні заходи. А саме з 00 годин 27 березня 2021 року обмежити діяльність закладів культури, розважальної сфери, спортивних комплексів та заборонити проведення культурних масових та спортивних заходів". - ідеться у повідомлені.

Як поінформувала на комісії голова ОДА Анна Коваленко, за індикаторами визначення рівнів епіднебезпеки Чернігівщина наближається до "червоної зони". Два показники - рівень госпіталізації та його динаміка - вже перевищують норму.

Читайте також: Миколаївщина переходить у «червону» зону з 27 березня

Коваленко додала, що до понеділка влада не закриватиме заклади харчування та роздрібної торгівлі. Але підприємці, сказала вона, мають бути готові до повної зупинки роботи в разі переведення області в "червону зону".

Станом на 25 березня на Чернігівщині зареєстровано 40 147 підтверджених випадків COVID-19. За останню добу виявлено 548 нових. Наразі 15 хворих підключені до апаратів ШВЛ, 763 отримують періодичну кисневу підтримку. Завантаженість ліжок - 62,5%.

Читайте також: Чернігівські COVID-лікарні потребують більше кисню – мер

Зазначається, що сьогодні, 25 березня, ліжковий фонд медичних закладів, які надають допомогу хворим на коронавірус, збільшився на 99 ліжок.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні лабораторно підтверджено 1 596 575 випадків COVID-19, одужало 1 283 020 осіб; померло - 31 135. За минулу добу зареєстрували 16 669 нових випадків, госпіталізували 4 838 осіб, померли 362 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-