На Тернопільщині почали ремонтувати дорогу національного значення - відео

На Тернопільщині почали ремонтувати дорогу національного значення - відео

Велике будівництво
Укрінформ
У рамках програми Президента України «Велике будівництво» на Тернопільщині розпочали ремонт дороги національного значення Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль.

Цей автошлях не знав ремонту ще з 1990-х років.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення у Фейсбуці Служби автомобільних доріг в Тернопільській області.

«Передбачається облаштування основи дороги шляхом холодного ресайклінгу, вирівнювального шару асфальтобетону, завтовшки 10 см і 5-сантиметрового шару щебнево-мастильного асфальтобетону. Встановлять і бар’єрне огородження, освітлення та влаштування тротуарів з бруківки у межах населених пунктів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що поліпшать безпечні умови руху на ділянках з крутими поворотами, на спусках чи підйомах встановлюватимуть спеціальні дельта-блоки. Відремонтують і два мости.

Від обласного центру до межі Хмельницької області дорогу лагодили 2018 року. А от від Тернополя через місто Бережани до меж Івано-Франківської області цей автошлях не знав ремонту ще з 1990-х років.

Читайте також: Почали оновлювати дорогу Житомир-Чернівці

Усього ж у рамках програми «Велике будівництво» на Тернопільщині запланували реалізувати 16 проєктів. Для цього в держбюджеті передбачили понад 120 млн грн.

Як повідомляло агентство, програмою Президента «Велике будівництво» у 2021 році передбачено відремонтувати трасу М-30 Стрий – Ізварине протяжністю 1400 км, яка з'єднає захід і схід України.

Раніше повідомлялося, що Президент Володимир Зеленський під час всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура» 22 лютого повідомив, що в Україні у 2021 році буде побудовано та відновлено 4500 км доріг державного значення та 2000 км місцевих доріг.

Національний проєкт «Велике будівництво» був ініційований Президентом восени 2019 року. Мета проєкту – побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-