Чернігівські COVID-лікарні потребують більше кисню – мер

Чернігівські COVID-лікарні потребують більше кисню – мер

Укрінформ
Лікарні Чернігова, які надають допомогу хворим на COVID-19, потребують додаткового забезпечення киснем.

Про це 25 березня на сесії міської ради повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми будемо, очевидно, приймати звернення до Кабінету Міністрів щодо забезпечення наших лікарень кисневою підтримкою, бо ми вже на межі. Нам не вистачає кисню. Якщо під час першої-другої хвиль кількість хворих, під’єднаних до кисневих апаратів, становила кілька десятків, то зараз їх уже більше ста сорока", - сказав мер.

Читайте також: У COVID-лікарнях Харківщини не вистачає ліжок з доступом до стаціонарного кисню

За його словами, загалом у ковідних відділеннях міських лікарень до кисню під'єднані 336 ліжок. Проте число госпіталізованих щодня зростає, а перебіг хвороби стає важчим, ніж це було раніше.

За даними сайту міськради, загалом з початку епідемії в Чернігові виявлено 9 199 випадків інфікування коронавірусом, з яких 271 закінчився летально. На сьогодні в місті хворіє 898 людей. Переважна більшість лікується амбулаторно, госпіталізовано 230 осіб.  

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні лабораторно підтверджено 1 596 575 випадків COVID-19, одужало 1 283 020 осіб; померло - 31 135. За минулу добу зареєстрували 16 669 нових випадків, госпіталізували 4 838 осіб, померли 362 людини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-