На Закарпатті паліїв трави «ловитимуть» дрони

На Закарпатті паліїв трави «ловитимуть» дрони

Укрінформ
На Закарпатті активісти патрулюватимуть місцевість за допомогою дронів, визначатимуть організаторів “трав'яних пожеж”, інформацію про виявлених порушників передаватимуть Нацполіції та ДСНС.

Про це в тематичній групі Еко Свалявщина у Фейсбуці повідомив Василь Петрус, передає Укрінформ.

Як зазначається в дописі, патрулюватимуть наразі лише в одному районі області — на Свалявщині, точніше — у Свалявській та Неліпинській громадах.

Як пояснює автор, проводитиме патрулювання молодіжна група за за допомогою дронів (квадрокоптерів). Інформацію про паліїв одразу передаватимуть правоохоронцям.

“Всі вже 100 разів чули, що спалювати сміття і суху рослиність не можна! Навіть Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає адміністративне правопорушення і високі штрафи — 1700 грн (ст.152 ККУ). Але все одно, декого це не зупиняє. Хочемо зауважити, що з дрона добре видно, звідки почав поширюватися вогонь, встановити власника такої ділянки буде не проблема. Також, якщо хтось думає, що можна підпалити і швидко втекти – у вас цього не вийде. За хвилину дроном можна облетіти квадратний кілометр та зробити фото/відеофіксацію підпалу, ” - написав активіст.

Читайте також: У Києві горів гуртожиток

Активісти також відслідковуватимуть громадян, які викидають сміття та будівельні відходи в несанкціонованих місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-