Миколаїв посилив карантин до 4 квітня

Миколаїв посилив карантин до 4 квітня

Укрінформ
У Миколаєві з 24 березня розпочався жорсткий карантин через загострення епідемічної ситуації.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім, передає Укрінформ.

Закрито всі спортивно-розважальні заклади, кафе і ресторани працюють лише на винос, бюджетна сфера перейшла на дистанційну форму роботи.

Читайте також: У Миколаєві вводять «карантинні» перепустки на транспорт

«Ще раз акцентую, що ми вводимо жорсткий карантин на півтора тижні, щоб збити нову хвилю хвороби. У випадку, якщо ми потрапимо у червону зону, то будуть застосовані всі обмеження повної ізоляції і це буде тривати три тижні. Тому ми всі разом повинні із розумінням поставитись до нових заходів та максимально їх дотримуватись», - наголосив Кім.

Читайте також: Посадку та висадку з потягів на Львівщині поки не обмежуватимуть

Наразі місто перебуває в помаранчевій епідемічній зоні і дані обмеження заплановані до 4 квітня. Але в разі потрапляння в червону зону, вони продовжаться.

Голова ОДА також зазначив, що влада йде назустріч працівникам ринків і дозволила їх роботу за умови дотримання усіх заходів безпеки. Але якщо підприємці недбало поставляться до цього рішення, то реакція буде відповідна.

«Зі свого боку ми розробляємо заходи для підтримки бізнесу. Один із таких - на сесії міської ради будемо порушувати питання щодо пільг на оплату оренди землі для підприємців на період обмежень», - сказав очільник області.

Читайте також: У COVID-лікарнях Харківщини не вистачає ліжок з доступом до стаціонарного кисню

Як повідомляв Укрінформ, міська комісія з ТЕБ та НС погодилася на введення додаткових карантинних обмежень у Миколаєві з 24 березня по 4 квітня у зв'язку з погіршенням епідситуації.

Зокрема, заборонено роботу закладів культури (кінотеатрів, театрів, музеїв, концертних зал); торговельно-розважальних центрів (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів із продажу засобів гігієни та побутової хімії); проведення релігійних богослужінь (якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 м2 на 1 особу); проведення масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших).

Заклади громадського харчування працюватимуть виключно на винос.

При цьому, працюватимуть дитячі садочки, а школи після канікул повернуться до навчання, але дистанційно. Усі підприємства та організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу. Приватний бізнес також повинен максимально перейти на дистанційну форму роботи. Винятком є підприємства критичної інфраструктури.

Також у місті обмежують пасажирські перевезення у громадському транспорті та вводять перепустки.

Загалом у Миколаївській області наразі зареєстровано 49009 хворих на коронавірус, з них 429 - за останню добу.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 23 березня, зареєстрували 14 174 нових випадки коронавірусу, госпіталізовано 5 438 осіб, померли 342 людини. За весь час пандемії в Україні захворіло 1 579 906 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-