На Буковині різко зросла кількість хворих дітей у COVID-лікарнях

На Буковині різко зросла кількість хворих дітей у COVID-лікарнях

Укрінформ
У Чернівецькій обласній дитячій лікарні, де лікують хворих із COVID-19 з усієї області, за останні дні рекордно зросла кількість госпіталізацій малих пацієнтів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів медичний директор Чернівецької обласної дитячої лікарні Олександр Тесліцький.

"Наразі в інфекційному корпусі Чернівецької обласної дитячої лікарні перебувають 82 дітей. У 34-х з них коронавірус підтверджено, решта – чекають на результати тестів. Такої кількості пацієнтів у нас не було за весь період боротьби з пандемією", - сказав медик.

За його словами, наразі троє дітей перебувають у реанімації. Більшість хворих потребують антибактеріальної та інфузійної терапії, жарознижуючих препаратів, частина – антикоагулянтів.

Читайте також: На Буковині почали вакцинувати від коронавірусу всіх охочих 80+

Багато пацієнтів до обласної дитячої лікарні поступило протягом минулих вихідних. Одним із чинників частішого звертання батьків за медичною допомогою називають нещодавню смерть 9-річного хлопчика, в якого виявили двобічну пневмонію.

"Батьки зізнаються, що їм страшно. Бо в померлого хлопчика теж не було чітких проявів пневмонії. Тому просять, аби їх госпіталізували, спостерігали за станом. Лікарі з розумінням ставляться до цього. Когось вдається заспокоїти. Домовляємося, щоб їхали додому, а в разі будь-яких змін у самопочутті дитини телефонували медикам одразу на приймальне відділення. Якщо пацієнтів привозять з районів, тоді намагаємося госпіталізувати. Розуміємо, що дорогою назад може статися будь-що", - зазначив медичний директор лікарні.

Він запевняє, що наразі місць у лікарні вистачає. Ситуація із госпіталізацією дітей контрольована.

Читайте також: Нарада у Зеленського: Київ та дві області мають найгіршу COVID-динаміку

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівцях поліція розслідує справу раптової смерті 9-річного хлопчика, у якого діагностували важку двобічну пневмонію. Батьки дитини звинувачують медиків у неналежному виконанні професійних обов'язків.

Станом на 22 березня у Чернівецькій області зафіксували 65 939 випадків інфікування COVID-19. Із них 48 333 пацієнти одужали, 1262 людини померли.

В Україні станом на 22 березня лабораторно підтверджено 1 554 256 випадків COVID-19, з них за добу – 7 893.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-