COVID-лікарні Миколаєва заповнені хворими на 86%

COVID-лікарні Миколаєва заповнені хворими на 86%

Укрінформ
У Миколаєві збільшується кількість хворих на COVID-19, які потребують госпіталізації. Наразі наповненість лікарень становить 86 відсотків, і ця цифра щодня зростає.

Про це повідомила начальниця міського відділу охорони здоров'я Ірина Шамрай під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 22 березня, передає кореспондент Укрінформу

«Сьогодні зранку об'їздили всі стаціонари і дійсно, вони переповнені. Середній відсоток - 86%, у реанімації знаходиться 69 людей, 12 пацієнтів на апараті ШВЛ. З усіх пацієнтів на кисні перебувають 445 осіб, що становить майже 50%. Щодня надходить більше людей, ніж ми виписуємо. Є пацієнти, які лежать на коридорах», - заявила Шамрай.

Читайте також: Нарада у Зеленського: Київ та дві області мають найгіршу COVID-динаміку

Усі три лікарні, виділені під госпіталізацію дорослого населення, наразі заповнені на 90-100 відсотків. Трохи є місць ще в дитячій лікарні, яка наразі заповнена на майже 40 відсотків та в пологовому будинку №1.

За словами Шамрай, всі міські кисневі концентратори обмерзли, що свідчить про те, що вони працюють з великим навантаженням. Але поки що кисню всім вистачає.

У зв’язку з серйозністю ситуації, міська комісія по ТЕБ та НС погодилася на введення додаткових карантинних обмежень у Миколаєві з 24 березня по 4 квітня.

Наразі місто перебуває в помаранчевій карантинній зоні.

Читайте також: У Миколаєві вводять «карантинні» перепустки на транспорт

Загалом станом на 22 березня в Миколаївській області зареєстровано 48 575 хворих на коронавірус, з них 301 за останню добу.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві вводять жорсткий карантин – закриваються всі спортивно-розважальні заклади, кафе і ресторани працюють лише на винос, бюджетна сфера переходить на дистанційну форму роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-