На Луганщині цивільний підірвався на гранаті біля лінії розмежування

На Луганщині цивільний підірвався на гранаті біля лінії розмежування

Укрінформ
На Луганщині поліція встановлює обставини підриву місцевого мешканця на вибуховому пристрої у домоволодінні, яке розташовано неподалік лінії розмежування.

Як передає Укрінформ, про це інформує відділ комунікації поліції Луганської області.

«Учора, 21 березня, до чергової частини Щастинського районного відділу поліції надійшло повідомлення від диспетчера швидкої медичної допомоги про те, що лікарні госпіталізовано 42-річного місцевого мешканця з діагнозом мінно-вибухова травма, осколкові поранення лівої кисті та лівої гомілки. Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи та вибухо-технічної служби ГУНП встановили, що у с. Оріхове-Донецьке Новоайдарського району, яке межує з окупованою територією, троє місцевих мешканців виносили дошки із сараю та грузили їх у лафет для подальшого транспортування», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час підняття у сараї дошки стався вибух, внаслідок якого один з чоловіків отримав тілесні ушкодження.

«Домоволодіння, на території якого стався вибух, знаходиться на околиці населеного пункту, розташоване в безпосередній близькості до лінії розмежування, є не жилим та нічим не огороджене», - розповіли у відомстві.

Із місця події були вилучені металеві уламки (ймовірно, від гранати Ф-1) та підривача, які будуть спрямовані на експертизу до НДЕКЦ.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 258 ККУ «Терористичний акт».

Проводиться досудове слідство.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-