Акція «Волю Стерненку» в Харкові: з фаєрами, але без інцидентів

Акція «Волю Стерненку» в Харкові: з фаєрами, але без інцидентів

Фото
Укрінформ
Понад півсотні представників громадських організацій зібралися біля Харківської ОДА з вимогою звільнити засудженого одеського активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція почалася з хорового виконання гімну України. Потім присутні запалили фаєри і скандували: "Волю Стерненку!", "Волю політичним в'язням!", "Волю патріотам!", "Слава Україні!".

Акція «Волю Стерненку» в Харкові / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

"Ми хочемо нагадати владі, що Україна як європейська країна стоїть на трьох стовпах: законодавча, виконавча і судова влада. Однак останні події, пов'язані із затриманням і засудженням одеського активіста Сергія Стерненка... показали, що правосуддя перетворилося на кривосуддя. Розслідування проведено з порушеннями, це скоріше політичне переслідування. Тому ми вимагаємо перегляду справи та звільнення засудженого", - заявив, відкриваючи акцію, представник її співорганізатора - "Демократичної сокири" - Олександр Веприк.

За його словами, акція не випадково проводиться саме сьогодні: "Сергію Стерненку виповнилося 26 років, і свій день народження він змушений зустрічати у в'язниці. Але нехай знає, що ми пам'ятаємо про нього і будемо захищати його свободу".

Читайте також: На Банковій запалили фаєри та розмалювали ОП червоною фарбою

"Ми будемо продовжувати акції протесту, поки не доб'ємося результату - вирок має бути скасований", - підкреслив лідер громадської організації "Світанок" Вадим Поздняков.

Активісти не збиралися передавати будь-які заяви чиновникам ОДА: за їхніми словами, мета акції на захист Стерненка зрозуміла і без петицій.

Порядок на акції забезпечували два десятки поліцейських. Інцидентів не зафіксовано.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Приморський райсуд Одеси визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними у викраденні людини, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Суд призначив Стерненку й Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Читайте також: Одеський суд відмовився звільнити Стерненка із СІЗО

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи. Захист заявив про намір якомога швидше подати апеляцію на вирок активістові.

Після оголошення вироку в Україні відбулася низка акцій на підтримку Стерненка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-