На Сумщині відкрили сучасну амбулаторію

На Сумщині відкрили сучасну амбулаторію

Велике будівництво
Укрінформ
У Роменському районі на Сумщині громада села Синівка, де сьогодні мешкає 986 селян, отримала сучасну амбулаторію, побудовану з «нуля».

Про це повідомляє пресслужба Сумської облдержадміністрації.

«Це найкраще приміщення, яке сьогодні є у нашій Синівці. Колишня амбулаторія знаходилася у будівлі, яку побудував ще у позаминулому сторіччі місцевий пан. Звичайно, що за віки вона зруйнувалася... Тому велика дяка від усіх жителів села за такий подарунок», - каже місцева жителька пані Надія.

До складу амбулаторії входить 3 фельдшерсько-акушерських пункти в селах Підставки, Подільки та Колядинець.

«Радіус обслуговування амбулаторії становить 17 кілометрів. Тут будуть обслуговуватися 3 тисячі мешканців з 16 населених пунктів, це 70% усієї Синівської територіальної громади. Щоб лікарям було зручніше добиратися до найвіддаленіших куточків громади, придбали новий службовий автомобіль Renau Duster вартістю 480 тисяч гривень», - каже сільський голова Синівської ОТГ Олег Тихоненко.

Будівництво амбулаторії було розпочато у 2018 році. Відповідно до спільного брендбуку Мінрегіону та МОЗ, будівля містить два кабінети лікаря, кабінет щеплень, процедурну, перев’язочну, оглядову, кімнати для персоналу, зони очікування, кімнату здоров’я та ряд інших приміщень. Загальна вартість будівництва - 8,2 млн грн, витрати на обладнання, транспорт та інвентар – 1,2 млн грн.

«Закуплені телемедична апаратура, біохімічні аналізатори, гематологічний аналізатор, на якому будуть робити аналізи та визначати 24 показники крові. Зараз тут працюють один лікар та дві медичних сестри, укладено 1975 декларацій», - уточнив лікар загальної медицини Синівської амбулаторії Олександр Буряк.

Проєкт реалізували у рамках президентської програми «Велике будівництво». На його фінансування були витрачені кошти з державного та місцевого бюджетів.

«Ми бачимо, якщо є співпраця між обласною державною адміністрацією та місцевою владою, то є і відчутні зрушення у житті громад та їх жителів. Нова будівля відповідає всім вимогам. Кошти витрачено досить ефективно. Тож у Синівській громаді сьогодні є всі умови для кваліфікованої медичної допомоги», - зазначив голова Сумської ОДА Василь Хома.

Читайте також: На Вінниччині оновлюють 10 приймальних відділень у лікарнях

Цього року в рамках програми Президента «Велике Будівництво» на Сумщині планують відремонтувати та відкрити школи у селах Коровинці, Миропілля, Нижня Сироватка, Нова Слобода та в Краснопіллі, стадіони у селах Попівка та Стецьківка, 7 приймальних відділень та амбулаторію у селі Береза та ще ряд інфраструктурних об’єктів.

Фото: sm.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-