Лікарня на Вінниччині отримала нове діагностичне обладнання

Лікарня на Вінниччині отримала нове діагностичне обладнання

Велике будівництво
Укрінформ
На Вінниччині Хмільницька лікарня у межах Національної програми «Велике будівництво» отримала нове діагностичне обладнання.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Система рентгенівської діагностики вартістю 4 млн 800 тис. грн та ультразвукова діагностична система вартістю 800 тис. грн закуплені за кошти з державного бюджету в рамках президентської програми «Велике будівництво», - написав Борзов.

Читайте також: У Сватівській райлікарні запрацювало відділення екстреної допомоги - фото

За його словами, обладнання закуплене відповідно до постанови Кабінету Міністрів «Про виділення коштів для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах медичним обладнанням…». На першому етапі придбано десять рентгенівських систем загального призначення та десять апаратів ультразвукової діагностики на загальну суму понад 56 мільйонів гривень.

Як уточнив голова ОДА, рентген-обладнання також отримали Жмеринська, Калинівська, Тульчинська центральні райлікарні та Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги. Крім того, названі районні лікарні отримали ще й апарати ультразвукової діагностики.

Національний проєкт «Велике будівництво» ініційований Президентом Володимиром Зеленським і стартував у березні 2020 року. Проєкт має на меті побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. У 2020 році за цією програмою побудовано та відремонтовано 114 шкіл, 100 дитсадків та 101 спортивний об’єкт, оновлено 3900 км доріг державного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-