Чернишов відвідав реконструйоване відділення лікарні у Краматорську

Чернишов відвідав реконструйоване відділення лікарні у Краматорську

Велике будівництво
Укрінформ
Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов оглянув у Краматорську приймальне відділення лікарні №3, реконструйоване в межах програми «Велике будівництво» і оцінив його інклюзивну доступність.

Про це повідомляє сайт Донецької обласної держадміністрації, передає Укрінформ.

Зазначається, що міністр поспілкувався з дівчиною у візку, яка показала, наскільки відділення пристосоване під потреби людей з інвалідністю.

У Краматорську міністр розвитку громад і територій оглянув нове приймальне відділення у лікарні №3 / Фото: Донецька ОДА

Про питання інклюзивності Чернишову розповіла директор ДУ «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Донбас» Світлана Фоміна. За її словами, цей об’єкт проходив процедуру узгодження з міським комітетом доступності.

Читайте також: На проєкти «Великого будівництва» Донеччини виділять близько мільярда гривень

«Під час розробки проєкту були враховані усі зауваження, тому приймальне відділення повністю відповідає як вимогам будівельного законодавства, так і потребам людей з інвалідністю. Рада наголосити, що влада нас чує, і разом нам вдається робити такі корисні речі, як оновлення лікарень», - сказала Фоміна.

В ОДА нагадали, що КНП «Міська лікарня № 3» Краматорської міської ради надає послуги вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги в умовах цілодобового стаціонару хворим із гострими станами або загостренням хронічних захворювань, що потребують високої інтенсивності лікування та догляду, амбулаторну спеціалізовану медичну допомогу дорослим Краматорська.

Читайте також: Цьогоріч на Донбасі почнуть будувати «точки тяжіння» - Мендель

Як повідомлялося,приймальні відділення в 11 лікарнях Донецької області відновлюються та модернізуються в межах програми «Велике будівництво». Роботи на восьми з них уже завершено.

«Велике будівництво» у 2021 році спрямоване на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, у цьому році в межах цієї програми в Україні буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Частка проєктів соціальної інфраструктури у «Великому будівництві-2021» сягатиме 70% від усіх об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-