Мер Ірпеня просить перевести місто в «червону» карантинну зону

Мер Ірпеня просить перевести місто в «червону» карантинну зону

Укрінформ
Мер Ірпеня Київської області Олександр Маркушин у зв’язку з погіршенням захворюванності на COVID-19 заявив про намір діяти “на випередження” і перевести громаду з помаранчевої у «червону» карантинну зону на період з 17 березня до 5 квітня.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Щойно провів оперативну нараду з керівниками "первинки" і "вторинки" регіону Андрієм Левківським та Антоном Довгополом. На жаль, отримав від них дуже невтішну інформацію. Ситуація з поширенням COVID-19 стрімко погіршується. Якщо 15 лютого у Приірпінні було зафіксовано 89 підтверджених випадків захворювання на коронавірус, то 15 березня – вже 233. Маємо 100% наповнення інфекційного відділення та усіх палат для лікування хворих на ковід в Ірпінській центральній лікарні. Масово хворіють лікарі та вчителі. Лише за день в Ірпінські амбулаторії звертаються понад 200 хворих з підозрою на коронавірус. Навантаження на медиків зросло в рази", - наголосив мер.

Читайте також: В Україні введуть локдаун, якщо понад 50% областей стануть «червоними» – МОЗ

Як зауважив Маркушин, тому він прийняв рішення невідкладно скликати засідання комісії ТЕБ та НС і спрацювати на випередження.

Мер ініціює:

  • скасування всіх спортивних та культурно-масових заходів;
  • переведення шкіл на дистанційне навчання (з урахуванням канікул з 22 до 28 березня);
  • переведення прийому громадян у комунальних службах міста в онлайн режим;
  • скасування прийому громадян працівниками виконавчого комітету ІМР, переведення роботи ЦНАПу в онлайн режим (окрім здійснення реєстрації місця проживання та державної реєстрації фізичних та юридичних осіб, які будуть відбуватися за попереднім записом);
  • посилення контролю за дотриманням карантинних протиепідемічних норм у місцях загального користування.

Маркушин просить поставитися із розумінням до цих мір захисту населення Ірпінської громади.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня Київський міський голова Віталій Кличко закликав уряд розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у помаранчевій зоні. Кличко повідомив, що столична влада вимагає повернення органам місцевої влади повноважень самостійно ухвалювати рішення про встановлення обмежувальних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-