На Рівненщині модернізували обласну лікарню - фото

На Рівненщині модернізували обласну лікарню - фото

Велике будівництво
Укрінформ
Оновлене приймальне відділення Рівненської обласної лікарні після реконструкції готове до встановлення медобладнання.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації, передає Укрінформ.

«Приймальне відділення модернізують у рамках президентської програми «Велике будівництво». Площа приміщення – майже 1 тис. кв. м. На реконструкцію виділили понад 34 млн грн. Більшу частину коштів спрямували із державної субвенції, решту - з обласного бюджету», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відділення реконструйовано згідно із типовим брендбуком МОЗ, де продумано усе до деталей: розподіл пацієнтів, наявність медичних блоків, заїзди для швидкої.

Читайте також: На Волині триває оновлення приймальних відділень лікарень - відео

Зокрема, тут діятимуть оглядові та консультативні, процедурно-перев’язувальні кімнати, приміщення з ліжками тимчасового перебування пацієнтів і лабораторія термінових аналізів. Акцент – на новому обладнанні.

Так, у кабінетах встановлять спіральний комп’ютерний томограф, МРТ-апарат, цифровий рентген-апарат, ендоскопічну стійку та УЗД - монітор.

Як повідомляло агентство, цього року в президентську програму на Рівненщині потрапило 11 об’єктів. Серед них 2 сільські школи, 3 дитячі садочки, 5 спортивних об’єктів та одне пожежне депо з житловим приміщенням у Рівному. Передбачається, що на реалізацію цих проєктів спрямують майже 161 млн грн із державного та близько 39 млн грн із місцевих бюджетів.

Оновлене приймальне відділення Рівненської обласної лікарні / Фото: РДА

Минулого року на Рівненщині добудували п’ять шкіл на майже 2,5 тисячі учнівських місць, завершили п’ять дитячих садочків, збудували чотири спортивні об’єкти на понад 2600 глядацьких місць. Також відремонтували 200 км доріг, а це стільки ж, як за попередні чотири роки.

Читайте також: У Миколаєві реконструюють радіологічний корпус онкодиспансеру

Загалом в Україні у 2021 році до «Великого будівництва» включено 500 об’єктів. Це 95 шкіл, 70 садочків, 80 спортивних об’єктів, 200 амбулаторій. Уперше до програми включено 35 лікарень та 20 культурних об’єктів. На реалізацію цих проєктів планується спрямувати 9 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-