Нефрит, кришталь і бурштин: запорізька журналістка робить прикраси із самоцвітів

Нефрит, кришталь і бурштин: запорізька журналістка робить прикраси із самоцвітів

Фото
Укрінформ
Запорізька журналістка Наталя Маренко представила колекцію прикрас із самоцвітів. Освоїти нову справу її "надихнув" карантин.

Роботи запорізької рукодільниці і журналістки бачили й кореспонденти Укрінформу.

Більш як сотню кольє з оніксу, нефриту, малахіту, агату, гранату, бурштину, чеського скла, кришталю, яшми Наталя створила всього за рік.

"Шиття, в'язання, вишивка - це ніколи не було моїм захопленням. Рік тому, коли оголосили карантин, з'явилося більше вільного часу, а вдома були звичайні буси-"нитки", і мені захотілося їх зміксувати. Потім з'явилося бажання зробити колекцію", - розповідає Наталя Маренко.

Запорізька журналістка створила колекцію прикрас / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Колекція під назвою "Це ще квіточки" народилася швидко. Рукодільниця купила необхідні інструменти, фурнітуру та намистини. Каже, що сьогодні в інтернеті безліч майстер-класів з виготовлення прикрас. Все доступно, головне - бажання і натхнення.

"Природа сама мене надихає. Іноді беру намистини в руки, починаю збирати, не знаючи, що в результаті вийде. Ідея сама від намистини йде. Збираю і бачу, що вийшла "Калина в снігу", "Проліски під кригою" або "Соняшник". Дуже люблю працювати з бурштином, а яшма - це "петриківка", яка ожила, - говорить майстриня, показуючи роботи.

Читайте також: До 150-річчя Лесі Українки на пам’ятники у Дрогобичі вдягнули краватки

Створення прикрас для журналістки - хобі. Як вона сама зазначає, це те, що може підняти настрій не тільки самій собі, а й оточенню.

"Я б хотіла зробити колекцію для ансамблю або творчого колективу, щоб все було в одному стилі, сучасне. І ще одна мрія - створити серію прикрас у кольорах прапорів різних країн", - поділилася автор колекції.

До слова, прикраси в національних кольорах Вірменії, Польщі та, звісно ж, України - вже готові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-