Кишкову інфекцію у дитсадок на Харківщині «принесли» з дому

Кишкову інфекцію у дитсадок на Харківщині «принесли» з дому

Укрінформ
Спалах кишкової інфекції в Слобожанському комунальному закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №3 Чугуївського району на Харківщині почався з домашнього вогнища.

Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі МОЗ, передає Укрінформ.

«Результати первинного епідеміологічного розслідування підтверджують, що інфікування 6-ти захворілих дітей відбулось у закладі, однієї дитини – у домашньому вогнищі. Ймовірними причинами заносу інфекції до двох груп закладу було неякісне проведення ранкового прийому та допуск вже захворілих дітей, а також несвоєчасна ізоляція контактної з хворим (по домашньому вогнищу) дитини», - йдеться у повідомленні.

В установі наголосили, що при проведенні лабораторних досліджень проб питної води, харчових продуктів, змивів з об’єктів зовнішнього середовища, обстеженні персоналу закладу та контактних дітей не виявили збудників гострих кишкових інфекцій. Превалювання хворих в одній групі та строки захворювання також вказують на можливість поширення інфекції контактно-побутовим шляхом при недотриманні правил особистої гігієни дітьми та порушеннях санітарно-гігієнічного режиму.

Читайте також: На Харківщині тимчасово закрили дитсадок, де стався спалах кишкової інфекції

В лабцентрі додали, що одна дитина, з-поміж тих, які перебували на амбулаторному лікуванні, 9 березня була госпіталізована. Наразі стан дітей медичними працівниками оцінюється як середнього ступеня важкості.

Як повідомляв Укрінформ, з 5 по 9 березня захворіли 6 вихованців Слобожанського комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №3 Чугуївського району, згодом стало відомо про ще одну захворілу дитину. За даними медиків, основними клінічними проявами захворювання є підвищення температури, діарея, блювота, слабкість. Трьом дітям із молодшої групи поставили первинний діагноз «харчова токсикоінфекція (уточнена)», двом - «гострий гастроентероколіт».

Нових випадків захворювання немає. З 10 березня за приписом Держпродспоживслужби садочок не працює до завершення епідрозслідування.

За фактом захворювання дітей поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-