Гайворонська громада просить зберегти єдиний в Україні паротяг «кукушка»

Гайворонська громада просить зберегти єдиний в Україні паротяг «кукушка»

Укрінформ
Гайворонська міська територіальна громада просить зберегти єдиний в Україні паровоз "кукушка" і пасажирський вузькоколійний потяг Гайворон – Рудниця – Гайворон, який курсував до карантину. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт громади.

"Поїздка паротяга «ГР-280» з Гайворона до Бершаді стала демонстрацією туристичного потенціалу вузькоколійки з метою недопущення її ліквідації як складової «Укрзалізниці». Адже з початком карантину у березні 2020 року пасажирський вузькоколійний потяг Гайворон – Рудниця – Гайворон перестав курсувати і навіть коли обмеження на рух потягів були зняті, наша «кукушка» не відновила рух", - йдеться в повідомленні.

Захід організований за участі ентузіаста і фаната вузькоколійки Дмитра Бабаріки, очільника Гайворонського оборотного депо Омеляна Свідрука, Гайворонського міського голови Романа Волуйка. Були запрошені також представники обласної та місцевої влади, шанувальники старовинних залізниць з різних куточків України.

На пероні в Гайвороні потяг в поїздку проводжали десятки гайворонців. Усі вони в один голос просили представників місцевої і обласної влади допомогти зберегти вузькоколійку. Такої ж думки були і жителі сіл Устя, Велика Кириївка, бершадці, які масово виходили на зупинки і станції, якими проходив маршрут.

Під час зупинок усі бажаючі могли пофотографуватись з потягом, спостерігати за роботою машиністів, доторкнутись до 70-річного «ГР-280».

Читайте також: На Закарпатті шукають варіанти порятунку Боржавської вузькоколійки

В ході поїздки чиновники обговорили з Дмитром Бабарікою ситуацію щодо загрози закриття вузькоколійки. Під час двогодинної бесіди було окреслено кілька можливих варіантів збереження вузькоколійки з залученням різних гілок влади, громадськості, органів самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-