«Нацкорпус» пікетував міськраду Львова - вимагали заборонити бізнес Козака і Медведчука

«Нацкорпус» пікетував міськраду Львова - вимагали заборонити бізнес Козака і Медведчука

Фото
Укрінформ
Члени "Нацкорпусу" пікетували Львівську міськраду, закликаючи місцеву владу вжити заходів для боротьби з бізнесом народних депутатів від ОПЗЖ Тараса Козака і Віктора Медведчука в місті.

Про це повідомив начальник штабу Львівського осередку "Національного корпусу" Богдан Бордун у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ми вимагаємо реальних кроків від депутатів міськради: розірвання договорів з колаборантами та публічне звернення до компетентних органів для цілковитого припинення діяльності ОПЗЖ та комерційної діяльності її функціонерів", - написав Бордун.

Це вже четверта акція протесту у Львові від "Національного корпусу" щодо бізнесу Козака та Медведчука на Галичині. Однак цього разу звернення з вимогами, яке підготували активісти, вдалося зачитати на сесії міської ради і передати депутатам.

Міський голова Львова Андрій Садовий дав розпорядження головам фракцій і комісій на наступну сесію міськради розробити і подати проєкти рішень, зібрати усю інформацію щодо підприємств, які належать до бізнесу Медведчука в місті.

"Ми не можемо казати, що це перемога, бо не відомо, що буде на наступній сесії, але після місяця мовчання – це перші кроки від міської ради для того, щоб ні у Львові, ні в Галичині не було "козачків Кремля", - підсумувати протестувальники.

Читайте також: Нацкорпус пікетує готель і завод на Львівщині – проти бізнесу Козака і Медведчука

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна", а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих телеканалів.

19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про застосування санкцій до восьми фізичних осіб та 19 юридичних, серед яких є і Віктор Медведчук.

Фото: facebook.com/chetomir

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-