На Харківщині тимчасово закрили дитсадок, де стався спалах кишкової інфекції

На Харківщині тимчасово закрили дитсадок, де стався спалах кишкової інфекції

Укрінформ
Слобожанський комунальний заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №3 у Чугуївському районі на Харківщині, де захворіли шестеро дітей, закрили на час проведення епідеміологічного розслідування.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Харківської облдержадміністрації.

«За приписом Держпродспоживслужби від сьогодні дитячий садок зачинений до отримання результатів досліджень і з'ясування всіх обставин захворювання. Всі діти наразі в задовільному стані», - повідомили в ОДА.

Як уточнили кореспонденту агентства в Харківському обласному лабораторному центрі МОЗ, нових випадків захворювання дітей на ранок 10 березня не зареєстровано.

Читайте також: Спалах кишкової інфекції в Тернополі: у дитсадку виявили порушення санітарних норм

Як повідомляв Укрінформ, з 5 по 9 березня захворіли 6 вихованців Слобожанського комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №3 Чугуївського району. За даними медиків, основними клінічними проявами захворювання є підвищення температури, діарея, блювота, слабкість. Попередні діагнози, за даними лабцентру, в дітей різні: ГРВІ, харчова токсикоінфекція під питанням, гострий гастроентероколіт, харчова токсикоінфекція, ротавірусна інфекція під питанням.

Читайте також: У Житомирі в госпіталізованих школярів не підтвердили кишкову інфекцію

За фактом захворювання дітей поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-