Відключення від газу: депутати Краматорська просять правоохоронців дати оцінку

Відключення від газу: депутати Краматорська просять правоохоронців дати оцінку

Укрінформ
Краматорські депутати на сесії звернулись до правоохоронців щодо правомірності дій ПАТ «Донецькоблгаз», пов’язаних із відключенням котелень.

Як передає Укрінформ, про це 10 березня повідомила пресслужба Краматорської міської ради.

Зазначається, що приводом для звернення стали неправомірні, на думку депутатів та влади міста, дії газовиків, які упродовж вихідних днів 6 та 7 березня масово відключали від газопостачання котельні Обласного комунального підприємства, Донецьктеплокомуненерго та Краматороськміжрайтепломережі (КМРТМ), зокрема.

Краматорський міський голова Олександр Гончаренко пояснив, що влада міста та області вимушена була протистояти неправомірним діям облгазівців.

«Синоптики озвучували невтішні прогнози, вночі очікувалося сильне похолодання, тому ми разом із депутатами міської ради, представниками облдержадміністрації були просто вимушені відновити газопостачання котелень КМРТМ, аби теплові мережі наших комунальних установ і близько двох сотень житлових будинків не почали промерзати», - наголосив мер.

Він додав, що відновлення опалення у випадку промерзання будинків зайняло би тривалий час.

«Тепер ми переходимо до наступного етапу – просимо правоохоронні органи дати належну правову оцінку подіям, що мали місце напередодні», - заявив Гончаренко.

Відповідне звернення було підтримано усіма присутніми депутатами одностайно. Відтепер, за словами начальника юридичного відділу виконкому, правоохоронці мають 30 днів, аби дати відповідь. У випадку будь-яких змін у процесуальному керівництві правоохоронці повідомлятимуть про них міську владу та депутатів.

Читайте також: Донеччина без тепла: поліція відкрила справу проти «Донецькоблгазу»

Громадськість Слов’янська разом з мером Вадимом Ляхом звернулась до силових структур міста із закликом дати оцінку відключенню котелень «Донецькоблгазом».

Про це 10 березня кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі Слов’янської міської ради та передали текст звернення.

«Ми глибоко обурені та занепокоєні протиправними та незаконними діями ВАТ «По газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз», що мали місце у Слов’янську 6-7 березня. У ці дні «Донецькоблгаз» припинив постачання газу у шість котельних та газорозподільних пунктів, що викликало загрозу життю та здоров’ю громадян», - йдеться у зверненні.

В ньому зазначається, що через відключення котельних у небезпеці опинилися мешканці багатоповерхових будинків, учні школи-інтернату №2 та школи для дітей з вадами зору.

«Якщо б, як повідомляли представники «Донецькоблгазу», були вимкнуті усі котельні, під загрозою опинилися б лікарні, у тому числі пологовий будинок. Зауважуємо, що згідно з повідомленнями метеослужби, температура повітря у ті дні коливалася у межах від -7 до +1 градуса по Цельсію», - йдеться у підписаному зверненні.

Громадськість міста, звертаючись до ГУ СБУ у Донецькій області, до Слов’янської міської прокуратури, до Слов’янського відділу поліції, попросила «дати правову оцінку діям ВАТ «По газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз» та вжити всіх заходів для того, щоб вони не повторювалися в майбутньому».

Звернення підписали, крім мера міста, представники громадських організацій Слов’янська: «Країна розвитку», «Антикорупційна варта», «Сильні громади», «Теплиця» та інші численні мешканці міста.

Як повідомлялося, 6 березня підприємство "Донецьктеплокомуненерго", яке постачає тепло в Донецькій області, залишилося без газу через борги перед НАК "Нафтогаз України". За фактом відключення котелень на Донеччині зареєстровано 82 кримінальних провадження за ст. 356 (Самоправство) та ч. 2 ст. 384 (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України.

Наприкінці лютого "Нафтогаз" попереджав "Донецькоблгаз", що якщо до 1 березня не отримає частину заборгованості, понад 300 млн грн, постачання палива буде зупинено. Станом на 2 березня 2021 року борг Донецькоблгазу перед Нафтогазом становив 2,65 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-