У Львові планують створити 700 додаткових COVID-ліжок

У Львові планують створити 700 додаткових COVID-ліжок

Укрінформ
На базі Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова та 8-ї міської лікарні міська рада міста планує створити тимчасові госпіталі для хворих з коронавірусом на 700 додаткових місць. Таким чином резерв міста становитиме 2000 ліжок для інфікованих COVID-19.

Про це сьогодні, 9 березня, на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Укрінформу.

«За останню добу в комунальні лікарні Львова поступило 34 людини, а виписали лише одну. І така динаміка спостерігається впродовж останнього тижня. Так ми можемо дійти до певної межі. Станом на сьогодні маємо зарезервованими 1300 ліжок. На ранок було заповнено 534, тобто резерв є, але ніхто не береться прогнозувати, скільки буде поступати за добу - 30, 60, а може більше. Така ж ситуація в області. Тому ми поставили за мету збільшити наш резерв ще на 700 ліжко-місць, тобто дійти до двох тисяч», - повідомив Садовий.

Створити тимчасові госпіталі планують на базі Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова та 8-ї міської клінічної лікарні, оскільки там є реанімації. За словами Садового, на сесії міськради утворять відповідну комісію, яка має оглянути п’ять приміщень міських поліклінік, де передбачені стаціонари. На базі них можна буде зробити додатковий резерв для того, щоб переміщувати хворих з іншими хворобами сюди з лікарень, які приймають хворих на коронавірус.

"Тобто ми не будемо створювати намети, як в інших містах, а повністю використовувати медичні установи, які є, поступово їх перепрофільовуючи», - додав мер Львова.

Планують облаштувати додаткові 700 місць до початку квітня.

Читайте також: Кількість COVID-ліжок у реанімаціях за тиждень зросла на пів тисячі - Шмигаль

Станом на ранок 9 березня у Львові та на Львівщині підтверджено 83211 випадків інфікування коронавірусом, з них 2329 — летальні. За минулу добу лабораторні центри провели 608 ПЛР-тестів. Відтак, 351 — позитивний, серед них львів`ян — 241. В стаціонарах міста перебуває 534 особи: 31 — у реанімації, 12 людей підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу до медзакладів поступило 34 особи, виписано — 1.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби в Україні лабораторно підтверджено 3 261 новий випадок коронавірусної хвороби. За весь час пандемії захворіла 1 410 061 особа; одужали 1 199 229; летальних випадків – 27 204.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-