Харків передав у Раду всі документи для призначення виборів мера

Харків передав у Раду всі документи для призначення виборів мера

Укрінформ
Харківська міська влада надала парламенту всі необхідні документи для призначення позачергових виборів мера.

 Верховної Ради є 90 днів для прийняття рішення, повідомив народний депутат від фракції "Слуга народу", заступник голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та градобудування Олександр Качура на своєму Телеграм-каналі.

"Харківська влада все ж надала необхідні документи для призначення позачергових виборів мера міста. У Ради тепер є 90 днів, щоб прийняти рішення. Очікуємо розгляду питання на засіданні комітету державної влади і місцевого самоврядування", - зазначив Качура.

Як повідомлялося, 24 лютого депутати Харківської міської ради достроково призупинили повноваження мера Харкова Геннадія Кернеса у зв'язку з його смертю.

61-річний мер Харкова Геннадій Кернес помер у ніч на 17 грудня в берлінській клініці «Шаріте», куди був госпіталізований 16 вересня з коронавірусом.

Читайте також: У Харкові сесія міськради припинила повноваження Кернеса

За підсумками місцевих виборів 25 жовтня Кернес набрав 60,34% голосів виборців і був оголошений мером Харкова без складення присяги. Він обіймав посаду мера з 2010 року.

Зараз обов'язки міського голови тимчасово виконує секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-