Причину вибуху в COVID-лікарні Запоріжжя визначатимуть до квітня

Причину вибуху в COVID-лікарні Запоріжжя визначатимуть до квітня

Укрінформ
Спеціалісти Дніпропетровського Науково-дослідного інституту судових експертиз проводять дослідження, що дозволять встановити причину вибуху в реанімаційному відділенні “ковідного” госпіталю Запорізької інфекційної лікарні, в результаті якого загинули 4 особи.

Про це кореспонденту Укрінформ повідомила пресофіцер ГУНП в Запорізькій області Олена Лебединська.

“Триває проведення комплексної судової експертизи, призначеної в межах відкритого кримінального провадження. Вона містить дослідження причини та наслідків порушення безпеки життєдіяльності; пожежно-технічну, електронно-технічну; будівельно-технічну та низку інших експертиз. З метою проведення об’єктивного, неупередженого розслідування, а також враховуючи те, що там найкращі в державі спеціалісти, проведення даних досліджень здійснює Дніпропетровський Науково-дослідний інститут судових експертиз”, - сказала Лебединська.

За її словами, дослідження триватимуть до кінця березня. Наразі в інфекційній лікарні приймають не тяжких (тобто тих, які не потребують кисневої терапії, - підключення до апаратів ШВЛ) хворих на COVID-19 або з підозрою.

Читайте також: Пожежа в Запоріжжі: у лікарні досі не знають, скільки згоріло обладнання

Як повідомлялося, трагедія в Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася 3 лютого о 23:25. За попередньою версією, в одному з реанімаційних боксів вибухнуло медичне обладнання, виникла пожежа, внаслідок якої загинули четверо людей, серед них і лікарка-анестезіолог.

Правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення завідувачу господарсько-обслуговуючого персоналу лікарні. У ході досудового розслідування встановлено, що працівник допустив порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Внаслідок цього під час проведення кисневої терапії виникла пожежа.

4 лютого завгоспу лікарні повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель людей) та ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Орджонікідзевським районним судом Запоріжжя підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Прокуратура подала апеляційну скаргу і вимагала арешту, але суд залишив скаргу без задоволення.

Голова Запорізької ОДА Олександр Старух звернувся до депутатів облради з проханням відсторонити на час проведення розслідування директора КНП “Запорізька обласна інфекційна лікарня”. Наразі головний лікар не відсторонений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-