Регіональні потяги з'єднають Донецьку та Луганську області

Регіональні потяги з'єднають Донецьку та Луганську області

Укрінформ
Модернізація інфраструктури залізниці позитивно позначиться на транспортному сполученні для жителів Донбасу.

Про це заявив заступник міністра фінансів України Олександр Кава в програмі "Официальный разговор" на телеканалі "Дом", передає Укрінформ.

Зокрема, на чотири години планують скоротити час у дорозі потягу Київ — Лисичанськ. Зараз мінімальний час поїздки становить 12 годин. Завдяки модернізації 41 км залізниці від станції "Сіверськ" до станції "Лисичанськ", час поїздки становитиме 8 годин 30 хвилин.

"Це особливо стосується Лисичанско-Сєвєродонецької агломерації. Ні для кого не секрет, що жителі Сєвєродонецька користуються вокзалом міста Лисичанська. Ну, немає залізничного вокзалу в Сєвєродонецьку. Хоча ці міста розділяє 1,5-2 км. Тому цього року планується навіть запустити тролейбусне сполучення з Сєвєродонецька до вокзалу Лисичанська", — повідомив Кава.

Окрім цього, модернізація ділянки Сіверськ — Лисичанськ дозволить запустити регіональні поїзди сполученням Лисичанськ — Краматорськ — Слов'янськ. Час у дорозі становитиме менше двох годин. Відтак Лисичансько-Сєвєродонецьку агломерацію в Луганській області з'єднають з північчю Донецької області.

Читайте також: Поїзд Київ-Маріуполь скоротить час у дорозі на годину - Криклій

Також планується опрацювати питання будівництва 30 км нової залізної дороги на півдні Донецької області між Кураховим і станцією Південнодонбаською.

"Це дозволить майже на 200 км скоротити маршрут, за яким їде поїзд з Маріуполя до Краматорська. Час в дорозі скоротиться до двох з половиною годин. І це покращить сполучення Маріуполя, в якому проживають понад 600 тис. осіб, з обласним центром Донецької області — Краматорськом, і всією агломерацією, в якій проживають пів мільйона людей", — розповів Кава.

Окрім того, жителі Донбасу зможуть подорожувати потягами Укрзалізниці в Житомирську область. Зараз Житомир не має залізничного сполучення практично з жодним із обласних центрів. За словами заступника міністра, проблема буде вирішена вже в цьому році завдяки електрифікації залізничної ділянки.

"Жителі цього міста, а це 300 тис. наших співвітчизників, для того, щоб поїхати в іншу частину країни, мають їхати або в Київ за 130 км, або в Бердичів, або в Коростень. А електрифікація залізниці "Житомир — Новоград-Волинський" дозволить через Житомир перенаправити 10 існуючих пасажирських поїздів, що забезпечить зв'язок Житомира з 19 обласними центрами України, зокрема з Лисичанськом і Краматорськом", — пояснив Кава.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що поїзд Київ-Маріуполь скоротить час у дорозі на годину, відповідні зміни в розкладі АТ "Укрзалізниця" презентує у березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-