Головний інфекціоніст США заявляє, що вакцинувався б Johnson&Johnson

Головний інфекціоніст США заявляє, що вакцинувався б Johnson&Johnson

Відео
Укрінформ
Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі закликав американців прищепитися будь-якою із трьох схвалених в країні COVID-вакцин, однак сам би надав перевагу препарату компанії Johnson&Johnson.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Всі три (вакцини від COVID-19 – ред.) дійсно непогані, і люди повинні зробити щеплення тією, яка найбільш доступна для них. Якщо ви підете, і там буде вакцина від Johnson&Johnson, то я б прищепився нею», - сказав Фаучі, виступаючи в програмі «Зустріч з пресою» на каналі NBC.

Уряд США схвалив вакцину Johnson&Johnson, що складається з однієї дози, в суботу. Вакцину Johnson & Johnson отримала екстрений дозвіл на використання для дорослих віком від 18 років. Очікується, що постачання до місць вакцинації почнуться в неділю або понеділок.

Читайте також: Досвід країн-лідерів із вакцинації: захворюваність йде на спад

Раніше були схвалені вакцини Pfizer/BioNTech і Moderna. Обидві вакцини є дводозовими, вони зберігаються при дуже низьких температурах. А вакцина Johnson & Johnson зберігається при температурі звичайного холодильника.

Вакцини Pfizer і Moderna показали вищу ефективність у клінічних випробуваннях, учасникам яких вводили дві дози, у порівнянні з вакциною Johnson & Johnson. Однак пряме порівняння провести складно, каже Фаучі та інші фахівці, оскільки випробування мали різні цілі і, крім того, вакцина Johnson & Johnson випробовувалася, коли вже циркулювали нові варіанти вірусу.

Читайте також: Очільниця СОТ закликає потроїти виробництво COVID-вакцин у світі

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 2 березня зафіксували 114 994 666 випадків зараження коронавірусом, із них 2 550 287 - летальні.

Наразі одужали від цієї хвороби  90 711 173 особи.

Фото з сайту sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-