Франківець на велосипеді дістався вершини Говерли

Франківець на велосипеді дістався вершини Говерли

Фото
Укрінформ
Франківець Роман Шутка піднявся на засніжену найвищу гору України - Говерлу - взимку на велосипеді.

Про це, передає Укрінформ, повідомила Асоціація велосипедистів Івано-Франківська у Фейсбуці.

Як зазначається, Шутка, який має великий досвід тренувань, інструкторства та подорожей горами України і Європи, здійснив сходження на Говерлу на велосипеді 23 лютого. При підйомі на вершину він перебував на велосипеді не весь шлях, але спуск цілком здійснив на велосипеді.

Франківець на велосипеді дістався вершини Говерли/Фото Асоціація велосипедистів Івано-Франківська, Facebook

Старт відбувся з Козьмещика (с. Лазещина), фініш - також у Козьмещику. Це стандартний туристичний маршрут із жовтим маркуванням. Велосипедист понад два тижні вичікував комфортну та безпечну погоду та ретельно готувався до подорожі.

Читайте також: Рекорд України: альпіністка найшвидше піднялася на найвищий вулкан світу

«Температура коливалась від -7°С вночі до +3°С вдень. На сонці навіть було до +15°С... Вітер був 2-4 км/год (фактично, штиль). Лише о 12-ій дня на вершині почався досить сильний вітер, але вже на 200 метрів нижче все знову заспокоїлось. Після полудня сніг почав трохи підтавати і їхалось вже не так комфортно, як на початку. Доводилось ще більше уваги приділяти стану натоптаної стежки», - розповів Роман.

Читайте також: Мер Франківська обіцяє премії посадовцям, які пересядуть на велосипеди

Загалом підйом на вершину гори тривав 5 годин, а спуск - близько 1:40 (із зупинками для зйомок). На вершині велосипедист провів приблизно 1 годину.

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці Збройних Сил України разом з колегами із НАТО підкорили найвищу вершину Українських Карпат Говерлу.

Фото: Асоціація велосипедистів Івано-Франківська, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-