Тіло бійця, який загинув на Донбасі, увечері доставлять у Харків

Тіло бійця, який загинув на Донбасі, увечері доставлять у Харків

Укрінформ
Тіло 26-річного старшого солдата-контрактника Дмитра Мироненка, який 14 лютого разом з іще двома військовими загинув у Донецькій області внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої, увечері доставлять у Харків із Бахмута Донецької області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник військового комісара Харківського облвійськкомату з питань морально-психологічного забезпечення підполковник Микола Шарий.

«Зараз тіло старшого солдата-контрактника Дмитра Мироненка, що перебувало на розтині у Бахмуті у рамках експертного дослідження, підготували до евакуації до Харкова. За нашими даними, спецтранспорт із тілом та супроводжуючими особами, зокрема матір'ю загиблого, о 13:00 вирушить з Бахмута та близько 18:00, враховуючи засніжені дороги, прибуде до Харкова», - зазначив Шарий.

За його словами, поховання солдата відбудеться завтра, 17 лютого, об 11:00 на Алеї героїв на 18-му міському кладовищі.

Читайте також: Загибель трьох військових на Донбасі: Зеленський дав 10 днів на встановлення винних

Поховання відбудеться за рахунок Міністерства оборони та Харківської міської ради. Щодо матеріальної допомоги родини, то це питання вирішується у Міноборони. Виплати у зв'язку із загибеллю військового під час захисту Батьківщини - 1,7 млн грн.

За словами представника військкомату, Дмитро Мироненко служив за контрактом у елітних військах.

«Відбір до 81-ї аеромобільної бригади здійснюється за фізичними та психологічними характеристиками, а служба потребує хоробрості та відваги. Дмитро, якому у березні виповнилося б лише 27 років, повністю відповідав цим вимогам», - сказав Шарий.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження у зв’язку зі смертю трьох українських військовослужбовців складу Об’єднаних сил на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганського.

Читайте також: У Кременчуці оголосили дводенну жалобу за загиблими на Донбасі бійцями

За попередньою інформацією, 14 лютого близько 10:00 в районі Новолуганського під час переміщення з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинуло троє військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-