У Львові пройшла «Тиха хода» пам'яті Героїв Небесної Сотні

У Львові пройшла «Тиха хода» пам'яті Героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
Львів’яни вшанували «Тихою ходою» та молитвою пам'ять перших загиблих Героїв Небесної Сотні: Юрія Вербицького, Романа Сеника, Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Олександра Бадери. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Збір учасників ходи відбувся на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку о 18.00 год. Понад сотня людей зібралися з прапорами, квітами, запалили лампадки і колоною йшли через центр Львова до Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Колона рухалася тихо, без музичного супроводу та без вигуків. Участь у ході взяли родини Героїв Небесної Сотні зі Львівщини, учасники Революції Гідності, представники вірменських та білоруських спільнот, представники влади, мешканці міста.

Хода пам'яті Героїв Небесної Сотні у Львові / Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

Попереду колони учасники ходи несли фотографії Юрія Вербицького, Романа Сеника, Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Олександра Бадери, які загинули в перші дні протистояння на Майдані. За ними активісти несли плакат з гаслом: «Герої не вмирають».

Читайте також: Революція Гідності: сім років тому на Грушевського стріляли всю ніч

Організатором ходи є Музей Гідності у Львові спільно зі Студентським Братством Львівщини.

На Меморіалі пам’яті відбувся молебень, який провели священнослужителі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла. Після молитви хор “Гомін” виконав “Плине кача” і Гімн України.

Як повідомлялося, зранку 22 січня 2014 року зазнав смертельного поранення у голову 21-річний Сергій Нігоян із Дніпропетровщини. Згодом смертельне вогнепальне поранення в серце дістав 25-річний білорус Михайло Жизневський. Обидва були активістами Майдану і брали участь у протестах фактично від самого їх початку. Поранений цього дня 45-річний львів’янин Роман Сеник помер за кілька днів у лікарні. Також 22 січня у лісі під Києвом було виявлено тіло львів’янина Юрія Вербицького зі слідами тортур – активіста Майдану викрали невідомі просто з лікарні напередодні. Через кілька днів від численних травм, яких зазнав 22 січня, помер ще один учасник Майдану – киянин Олександр Бадера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-