У Дніпрі вшанували загиблих захисників Вітчизни

У Дніпрі вшанували загиблих захисників Вітчизни

Фото
Укрінформ
Символічна акція «Шануй та Пам’ятай» із вшанування загиблих захисників Вітчизни під час військового конфлікту на сході України пройшла у Дніпрі на Алеї Героїв біля облдержадміністрації.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Дніпропетровську ОДА.

Зазначається, що церемоніал «Шануй та Пам’ятай» із вшанування загиблих військових започаткували у співпраці з американською організацією «Honor and Remember».

На Дніпропетровщині вшанували пам'ять загиблих військових / Фото: Дніпропетровська ОДА

«Церемоніал заснував американець, який 15 років тому втратив сина в Іраку. З тих пір у США у такий спосіб вшановують пам’ять загиблих військових, пожежників, поліцейських, – розповів керівник організаційного комітету церемоніалу Олександр Каховський. – Відсьогодні спільно зі Збройними Силами започаткували такий церемоніал і в Україні. Він складається з двох частин – передачі іменного прапора та забігу пам’яті. Переконаний, що вшанування полеглих – одна з тих речей, яка здатна згуртувати націю».

Акція розпочалася із хвилини мовчання за загиблими.

Потім відбувся забіг, учасникам якого передали п’ять іменних прапорів. На кожному стягові – відомості про загиблих військових.

Читайте також: В аеропорту Дніпра відбувся концерт-реквієм на вшанування пам'яті героїв оборони ДАПу

На наступному етапі – спортивному - учасники забігу з прапором в руках мали подолати дві дистанції: від Алеї Героїв до обласного військкомату та від військкомату до командування «Схід».

Далі прапори урочисто передадуть сім’ям загиблих.

За роки війни на Сході України Дніпропетровщина втратила понад 600 захисників Вітчизни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-