На Харківщині встановили перший в області томограф – Чернишов

На Харківщині встановили перший в області томограф – Чернишов

Укрінформ
У відремонтованому приймальному відділенні Дергачівської лікарні на Харківщині встановили перший в області томограф.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, перебуваючи в Харківській області з робочою поїздкою, передає кореспондент Укрінформу.

За словами міністра, в регіоні в 2020 році почали ремонт у 15 приймальних відділеннях лікарень у межах президентської програми «Велике будівництво», на об’єкти, де роботи завершуються, вже заводять нове обладнання.

«У Харківській області в цьому році заплановано до ремонту 15 відділень. Це великий показник у порівнянні з іншими областями. Не всі вони будуть до кінця року завершені. Але у 8 лікарнях опорного типу роботи завершать. Це означає, що всю нашу увагу ми наразі концентруємо на комплектації цих восьми об’єктів новим професійним медичним обладнанням. У Дергачах уже є апарат КТ – перший в районах області», - сказав Чернишов.

Читайте також: На Харківщині відкриють оздоровчий комплекс з ігровим залом і фітнес-центром

Міністр додав, що приймальне відділення лікарні в ході реконструкції суттєво збільшили та обладнали нові приміщення.

«Наразі треба приділити окрему увагу медикам, які будуть тут працювати. Їхню кваліфікацію також треба підвищувати, щоб вони могли працювати з новим обладнанням кваліфіковано», - зазначив Чернишов.

За даними Харківської ОДА, томографи отримають 6 закладів охорони здоров’я районів області, ще 3 надійдуть у заклади, підпорядковані департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради.

Так, відповідне медичне обслуговування зможуть отримати пацієнти Дергачівської ЦРЛ, Вовчанської ЦРЛ, Красноградської ЦРЛ, Мереф’янської ЦРЛ, Чугуївської ЦРЛ та Куп’янського територіального медичного об’єднання. З міських лікарень Харкова томографи отримають клінічна багатопрофільна лікарня №17, клінічна багатопрофільна лікарня №25 та клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. Мещанінова.

Читайте також: Понад 130 приймальних відділень у лікарнях готові до встановлення обладнання

Як повідомлялося, проєкт «Велике будівництво» був ініційований восени 2019 року Президентом Володимиром Зеленським. Мета проєкту - побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. Починаючи з 1 березня 2020 року, в рамках проєкту на понад 300 об’єктах почалися будівельні роботи. У планах протягом року - зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також буде збудовано 4000 км доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-