Суми пропонують перенести карантин вихідного дня на понеділок і вівторок

Суми пропонують перенести карантин вихідного дня на понеділок і вівторок

Укрінформ
Виконавчий комітет Сумської міськради пропонує уряду перенести карантин вихідного дня на понеділок і вівторок.

Відповідне звернення прийнято на засіданні виконкому 14 листопада, передає Укрінформ із посиланням на інформаційний портал Сумської міськради.

Як зазначається у зверненні, уряд має на меті зниження рівня захворюваності серед населення, у зв’язку з чим і визначає короткий період "локдауну" на суботу та неділю. Однак, на думку авторів, практично того ж самого результату можна досягти за рахунок визначення вихідними днями інших днів тижня, виходячи з особливостей видів господарської діяльності та місцевих умов, що створило б більш прийнятні та гнучкі умови для малого та середнього бізнесу.

"Враховуючи специфіку кожного населеного пункту, було б доцільно в рамках карантинних заходів та чинного законодавства у сфері захисту населення від інфекційних хвороб визначити вихідними днями понеділок та вівторок в період з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р.", –зазначається у прийнятому зверненні.

Таким чином, виконком звертається до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо внесення змін до Постанови від 22 липня 2020 року № 641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Читайте також: Рішення про карантин вихідного дня приймалося з епідеміологами – Степанов

За словами Сумського міського голови Олександра Лисенка, він радився з очільниками інших міст, які висловили свою позицію щодо карантину вихідного дня, і ті вважають рішення Сум ефективним у вирішенні цього питання.

Лисенко додав, що сумчани додатково озвучать свою позицію у понеділок на селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра.

Як повідомляв Укрінформ, з 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця осені.

Згідно з постановою уряду, з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р. на території України в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка забороняється приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень навинос; приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах та в інших закладах розважальної діяльності, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів; діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів.

Читайте також: У "червоних" Каневі та Сумах запровадять додаткові карантинні обмеження

Водночас у цей період дозволено надання фінансових послуг, роботу фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, роботу установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

Проте у ряді міст місцева влада відмовляється запроваджувати карантин вихідного дня.

Станом на 14 листопада в Україні лабораторно підтверджено 525 176 випадків захворювання на COVID-19, з них 9508 летальних, уже одужали 238 811 осіб. За добу виявлено 12 524 нові випадки коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-