В Одесі інструктори НАТО вчать штурманів і командирів ВМС тактичному маневруванню

В Одесі інструктори НАТО вчать штурманів і командирів ВМС тактичному маневруванню

Укрінформ
Представники канадської навчально-тренувальної місії UNIFIER в Україні відкрили курси з тактичного маневрування для штурманів і командирів кораблів Військово-морських сил Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"Для корабельного складу Військово-морських сил ЗСУ розпочались курси з тактичного маневрування за участю канадських інструкторів у межах проведення операції UNIFIER. Одне з головних завдань операції — збудувати міцну взаємодію між українськими ВМС і силами НАТО", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що упродовж тижня українські військові моряки будуть прокладати під керівництвом інструкторів НАТО маршрути руху корабля чи груп кораблів, будувати тактичні порядки, здійснювати розрахунки та передачу сигналів. Також планується виходи кораблів у море, під час яких українські військові моряки зможуть на практиці використати здобуті знання.

Читайте також: Канада дає $3,3 мільйона на реформи в Україні

На думку командира штурманської частини і зв’язку патрульного катера «Прилуки» Олексія Жданова, досвід канадських колег в умовах, коли надходить нова техніка і триває співпраця з силами НАТО, вкрай необхідний для військовослужбовців ВМС України.

"Способи маневрування у нас ідентичні, але дані, які використовуємо ми, у них значно простіші. Усі країни-члени НАТО користуються стандартизованими методами взаємодії, і зараз ми опановуємо саме ці стандарти. Також канадські ментори вчать нас спільному способу передачі сигналів, які маємо використовувати під час міжнародних навчань. До речі, вони приїхали зі своїм обладнанням, посібниками й наочно роз’яснюють як усе це використовувати. Для нас це цінна інформація", - акцентує Жданов.

Читайте також: Україна отримала сигнал від НАТО, що не залишиться один на один із ворогом - Кривонос

Представники Королівського військово-морського флоту Канади переконані, що співпраця військових моряків повинна розвиватись, та високо оцінили професійну підготовку військовослужбовців ВМС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-