На Прикарпатті освоїли лише 37% повеневих коштів, міністр вимагає освоєння всієї суми

На Прикарпатті освоїли лише 37% повеневих коштів, міністр вимагає освоєння всієї суми

Укрінформ
В Івано-Франківській області для подолання наслідків червневої повені вдалося освоїти лише 37% коштів, які виділили з держбюджету.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в Івано-Франківську повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який перебуває на Прикарпатті з робочою поїздкою.

"Уряд України терміново відреагував на ситуацію, виділивши відповідну суму для подолання наслідків повені. Івано-Франківська область отримала більшу суму, ніж інші області, бо наслідки були відповідні. Наш аналіз підтвердив, що освоєння цієї суми відбулося не більше ніж на 37%, хоча часу минуло чимало. Я вимагаю термінового освоєння цих коштів і реалізації ліквідаційних заходів. З 480 млн грн, які були терміново надані Івано-Франківській області, використано близько 190 мільйонів, а це 37%", - уточнив міністр.

Читайте також: На Закарпатті побудують новий сучасний аеропорт – Зеленський

Він зауважив, що, окрім освоєння повеневих коштів, уряд очікує від Прикарпаття пропозицій, які б могли убезпечити регіон від подальших можливих стихій. Міністр переконаний, що до таких викликів настав час підходити фахово, і запевнив, що усі пропозиції області будуть профінансовані.

"Держава зараз фінансує швидше, ніж область виконує роботи. Грошового дефіциту, як це було раніше, держава не допускає", - зазначив Чернишов.

Читайте також: На Донеччині в рамках "Великого будівництва" за 46 мільйонів оновили дитячі садки

Як повідомляв Укрінформ, під час сильних дощів 22-23 червня на Прикарпатті були підтоплені 263 населені пункти, вода зруйнувала 201 км доріг, 93 мости та дамби. Червневу повінь вважають найбільшою в області за останні 50 років. Збитки від стихії оцінюють щонайменше у 2,5 млрд грн. Прикарпаття отримало з держбюджету майже 480 млн грн на ліквідацію наслідків стихії. Нещодавно голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів повідомив, що область звернулась до уряду щодо надання ще 350 млн грн на подолання наслідків стихії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-