Епіфаній провів службу у маріупольській церкві, повністю розписаній

Епіфаній провів службу у маріупольській церкві, повністю розписаній "петриківкою"

Фото
Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній провів у Маріуполі богослужіння в церкві, яка повністю розмальована петриківським розписом.

Як передає Укрінформ, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав у Маріуполі церкву святителя Петра Могили, яка у серпні увійшла до Книги рекордів України як єдиний храм у світі з петриківським розписом, повідомляє сайт Донецької ОДА.

Зазначається, що загальна площа розпису становить 500 погонних метрів, робота тривала від 15 червня до 15 вересня.

Оздоблення церкви здійснювалося спільним коштом: понад 500 доброчинців із Маріуполя, всієї України і навіть з-за кордону пожертвували на роботи близько 300 тис. грн.

Читайте також: Епіфаній освятив оновлену Стіну пам’яті загиблих за Україну

З технікою для здійснення робіт допомогли місцеві підприємці, з облаштуванням прилеглої території – Донецька обласна держадміністрація.

Під час богослужіння у церкві Петра Могили митрополит Епіфаній традиційно помолився за українське військо, владу та визволення від російських загарбників.

«Ми є миролюбивою нацією і не прагнемо воювати, але нам потрібен лише справедливий мир, а не мир у неволі. На вівтар нашої незалежності вже покладено дуже багато, тому ми боремось і неодмінно переможемо», – сказав митрополит під час проповіді.

У Маріуполі митрополит Епіфаній вручив нагороди за заслуги перед помісною Православною церквою України. Голова Донецької ОДА Павло Кириленко був удостоєний Ордена святого рівноапостольного Володимира Великого III ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-