У Маріуполі відкрили дитсадок

У Маріуполі відкрили дитсадок "Юний моряк"

Велике будівництво
Укрінформ
У рамках програми «Велике будівництво» у Маріуполі після капітального ремонту відкрили ясла-садок «Юний моряк», загальна вартість проєкту становить 50,63 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Донецька ОДА.

«Ясла-садок № 117 «Юний моряк» у Маріуполі відкрилися після проведення капітального ремонту, що відбувався в рамках національної програми «Велике будівництво»… Загальна вартість проєкту склала 50,63 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що фінансування відбувалося коштом субвенції з державного та міського бюджетів протягом 2018-2020 років, на придбання обладнання було направлено 5,8 млн грн (3,5 млн грн з обласного бюджету та 2,3 млн грн – з місцевого).

За словами керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, ще два роки тому ця будівля була у плачевному стані, а тепер повністю відремонтована як усередині, так і зовні. У ній замінено системи опалення, водопостачання та водовідведення, електропостачання, встановлено нові вікна та двері, утеплено фасад і покрівлю.

Цей дитсадок розрахований на 225 малюків. В закладі передбачається функціонування 12 груп: трьох ясельних по 15 малюків та дев’ятьох дошкільних - по 15-20 дітей.

У рамках програми «Велике будівництво», спрямованої на масштабну розбудову якісної інфраструктури України, у Донецькій області проводяться ремонти ще у трьох дошкільних навчальних закладах у Бахмуті, а також реконструкція нежитлової будівлі для розміщення садочка в Краматорську.

Читайте також: У Бахмуті за 22 мільйони відремонтують дитсадок

Як повідомлялося, національний проєкт «Велике будівництво» було ініційовано восени 2019 року Президентом Володимиром Зеленським. Його мета - збудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні.

Починаючи з 1 березня 2020 року, в рамках проєкту будівельні роботи одночасно почалися більш як на 300 об’єктах. У планах протягом року - зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також буде збудовано 4000 км доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-