На Чернігівщині створили кластер легкої промисловості

На Чернігівщині створили кластер легкої промисловості

Укрінформ
На Чернігівщині 12 підприємств та один університет об’єдналися у кластер легкої промисловості.

 Як передає Укрінформ, про це повідомив департамент економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА.

"До кластеру увійшли не тільки виробничі підприємства, а й Чернігівський технологічний університет, який є частиною бізнес-освіти, нових знань та інновацій. Також присутні самоврядування і влада. Залучені креативні індустрії - дизайнери одягу, які додають нотку творчого підходу і трендів", - сказав на презентації об’єднання президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов.

Ідея створити кластер легпрому в області тривалий час опрацьовувалась на різних рівнях. Наразі у переліку учасників - потужні, перспективні, інноваційно активні підприємства, що є лідерами галузі в регіоні.

Розвиток кластерних моделей, відзначила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, є одним із рушійних інструментів Стратегії сталого розвитку регіону до 2027 року.

"Кластер відкриває можливості для максимального спілкування та відкритості, передачі інформації один одному. Це допомога і роботою, і кадрами. А ще - можливість поділитися досвідом і знаннями, - прокоментувала подію директор Чернігівської швейної фабрики "Елегант" Наталія Романовська.

Під час презентації об’єднання його учасників у режимі онлайн привітали партнери та керівники інших кластерів України, а також координатор проєкту KVP Ukrain Фолькер Штьотцнер із Німеччини.

На завершення зустрічі її учасники зібрали з пазлів символічну карту світу, чим закріпили своє партнерство під гаслом "Із Чернігова - на весь світ".

Читайте також: Шмигаль пояснив, що має бути у Національній економічній стратегії-2030

Краєм легкої промисловості Чернігівщина є історично. Зараз тут працюють близько 50 підприємств цієї галузі. На них випускається близько 3 тис. найменувань продукції та мають роботу понад 4 тис. працівників. За 6 місяців 2020 року підприємствами легпрому області реалізовано продукції на понад 302 млн грн. Експортовано - на суму 29 млн доларів або 7,6% від загального обласного експорту. Найбільшим попитом чернігівські вироби користуються на ринках Румунії, Білорусі, Італії, Польщі, Франції, Нідерландів, Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-