У річках на заході України очікується підвищення рівня води

У річках на заході України очікується підвищення рівня води

Укрінформ
В Україні у вівторок, 28 липня, через сильні дощі очікується підняття рівнів води у річках на Львівщині, Івано-Франківщині, Закарпатті та у Чернівецькій області.

Про це повідомляє ДСНС.

«За даними Укргідрометцентру, вподовж доби 28 липня на річках басейну Дністра, Прута та Сiрету (Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька обл.) очiкується вiдновлення підвищень рiвнiв води на 0,3 - 1,3 м на малих водотоках у верхів’ях рiчок відбуватимуться швидкоплиннi пiдвищення рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м”, - йдеться у повідомленні.

При значних дощах можливе формування значного місцевого та схилового стоку, в гiрських районах iснує загроза утворення окремих селевих потокiв.

28 липня на рiчках Закарпатської областi продовжаться пiдвищення рiвнiв на 0,2-1,0 м в межах корiнних берегiв.

Читайте також: Сильні зливи підтопили підвали у будинках Франківська

В мiсцях проходження сильних злив на малих водотоках відбуватиметься швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води на 0,3 – 1,0 м формування значного мiсцевого та схилового стоку з пiдтопленням понижених мiсць, особливо в населених пунктах, внаслiдок захаращення русел потiчкiв та водовiдвiдних канав, можливе утворення локальних селевих потоків та зсувiв перезволоженного грунту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-