День Конституції у Запоріжжі відзначили ходою

День Конституції у Запоріжжі відзначили ходою

Укрінформ
У Запоріжжі до Дня Конституції відбулася хода: активісти пройшли центральним проспектом міста з національними прапорами від площі Маяковського до майдану Героїв Революції.

Про це передає Громадське.

Під час ходи її учасники скандували «Схід і Захід разом» і співали «Червону руту» і «Ой, у лузі червона калина». За словами організаторів акції, їхньою метою було нагадати запорожцям про свято, який відзначається цього дня.

"Сьогодні 14 років Конституції України. Ми нагадуємо, що ми демократична країна, що у нас є базовий закон, за яким ми живемо, і що Конституцію треба поважати, ставитися до неї відповідно і виконувати, бо коли ми будемо виконувати Конституцію, буде добре в країні. Конституцію України дуже часто, на жаль, топчуть політики, чиновники, інші люди, і через це в країні відбуваються різні біди. Ми виступаємо проти цього, виступаємо за те, щоб закон був єдиним для всіх", – сказав один з організаторів акції Олександр Хренов.

Читайте також: У Харкові відбувся автопробіг до Дня Конституції

Після завершення ходи на майдані Героїв Революції також відбувся невеликий мітинг, під час якого деякі учасники акції розгорнули плакати з написами «Україна переможе» і «Я українець і цим пишаюсь».

Читайте також: У бік окупованого Донецька запустили 15-метровий прапор України

Нагадаємо: чинна українська Конституція була схвалена парламентом 28 червня 1996 року. Відтоді щороку 28 червня відзначається як державне свято – День Конституції.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-