Філатов просить Кабмін взяти під патронат будівництво метро у Дніпрі

Філатов просить Кабмін взяти під патронат будівництво метро у Дніпрі

Укрінформ
Мер Дніпра Борис Філатов просить Кабмін взяти під свій патронат будівництво метро: зрушити його з мертвої точки та врешті – добудувати.

Про це він сказав на передачі Свобода слова під час виступу, який розмістив у Facebook.

"Зведення метрополітену у Дніпрі нині є одним із найбільших будівництв в Україні. Однак напередодні місцевих виборів деякі обласні чиновники намагаються перетворити ситуацію з метрополітеном на аналог Грибовицького звалища, – перешкоджаючи будівництву, аби в його зриві звинуватити місцеву владу, котра по суті є так званим пасивним замовником зведення підземки.

Спорудження метро у Дніпрі фінансується коштом Європейського банку реконструкції та розвитку.

Добудовою підземки займається відомий у світі турецький підрядник, обраний кредиторами на міжнародному конкурсі, компанія Limak.

Уже рік вона не може отримати дозволи на проведення вибухових робіт у метро Дніпра.

Тож Кабмін має взяти цей нині один із найбільших інвестиційних проєктів у країні під свій патронат, зрушити його з мертвої точки та врешті – добудувати", - наголосив Філатов.

Читайте також: Мер Дніпра заявляє, що будівництво метро саботують

Як раніше повідомляв Укрінформ, на будівництво метрополітену в Дніпрі з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком було укладено кредитні угоди на загальну суму понад 300 млн євро.

Будувати метрополітен у Дніпрі розпочали ще 1980 року. 24 роки тому запустити вдалося лише 6 станцій загальною протяжністю понад 7 км. Це найкоротший підземний маршрут в Європі. Після добудови станцій «Центральна», «Театральна» та «Музейна», передбачених контрактом між мерією та турецькою компанією "Limak", загальна протяжність підземки сягне вже 11,1 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-