На Прикарпатті через підйом води застрягли туристи, рятувальна операція триває з ночі

На Прикарпатті через підйом води застрягли туристи, рятувальна операція триває з ночі

Укрінформ
Напередодні увечері у Богородчанському районі Івано-Франківської області через раптове підняття води у річці Манявка застрягли дві туристичні групи, які поверталися з Манявського водопаду. У складі обох груп є діти.

Про це повідомляє пресслужба Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

"14 червня о 20:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в селі Манява Богородчанського району, повертаючись з відпочинку на Манявському водоспаді, через раптове підняття рівня води в річці Манявка застрягла туристична група з 18 чоловік, в тому числі 3 дітей. О 21:38 для надання допомоги виїхали рятувальники....", - йдеться в повідомленні.

Як уточнили в ДСНС, виїхалали 5 рятувальників Івано-Франківського пошуково-рятувального відділення спеціалізованої пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону УДСНС в області, у них 2 одиниці техніки, в тому числі снігоболотохід «Богун».

Читайте також: Українців попереджають про погіршення погоди та підвищення рівнів води

О 00:20 15 червня рятувальники на снігоболотоході «Богун» прибули до найближчої притоки річки Манявка зі сторони села Манява, орієнтовно за 1 км від місця знаходження двох груп туристів в кількості 10 чоловік, в тому числі 3 дітей, які перебувають в одному автомобілі.

Вияснилося, що ще одна група туристів в кількості 12 чоловік, в тому числі 3 дітей, на 4 квадроциклах перебуває неподалік.

«15 червня о 06:12 рятувальники за допомогою вантажного автомобіля підвищеної прохідності переправили через водні перешкоди групу туристів з 10 осіб, в тому числі 3 дітей. Стан задовільний», - йдеться у повідомленні.

За словами рятувальників, на даний час вивчається можливість виведення другої групи (12 осіб, в тому числі 3 дітей) іншими обхідними шляхами, оскільки водна перешкода перед ними занадто велика для використання транспорту.

Також повідомляється, що вантажний автомобіль підвищеної прохідності місцевого жителя, який о 20:55 прибув для надання допомоги, знаходиться орієнтовно на 150 м вище по течії притоки.

Через високий рівень води в притоках річки застосувати снігоболотохід тимчасово не можливо, рятувальники здійснювали переправу через першу притоку ріки за допомогою рятувальних мотузок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-