Верховний суд визнав незаконною приватизацію землі в курортній Затоці

Верховний суд визнав незаконною приватизацію землі в курортній Затоці

Укрінформ
Верховний Суд України задовольнив скаргу Білгород-Дністровської місцевої прокуратури і повернув до комунальної власності куротної Затоки першу з двадцяти незаконно приватизованих земельних ділянок рекреаційного призначення.

Про це повідомляє пресслужба Одеської облпрокуратури .

"Судом касаційної інстанції задоволено скаргу прокуратури Одещини й ухвалено остаточне рішення, яким скасовано рішення попередніх інстанцій та задоволено позов Білгород-Дністровської місцевої прокуратури щодо визнання незаконним рішення Затоківської селищної ради про передачу землі рекреаційного призначення площею 0,05 га у власність особі під індивідуальне дачне будівництво, а також визнання недійсним свідоцтва про право власності на цю землю", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Верховний Суд погодився з доводами прокуратури про незаконне виведення земельної ділянки у приватну власність з метою уникнення відчуження на конкурентних засадах особливо цінних земель рекреаційного призначення на узбережжі Чорного моря, що призначені для відпочинку необмеженого кола громадян.

Читайте також: Суд санкціонував арешт 87 земельних ділянок в курортному селищі Затока

У прокуратурі уточнили, що зараз у судах різних інстанцій перебувають на розгляді ще 19 аналогічних позовів прокуратури.

Як повідомлялося, Одеська облпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо можливого незаконного відчуження земель посадовцями Затоківської селищної ради (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

У грудні 2019 року облпрокуратура вже повернула у комунальну власність 2,5 гектара прибережних земель селища Затока вартістю близько 50 мільйонів гривень, які були незаконно передані під індивідуальне дачне будівництво у межах першої та другої смуг узбережжя Чорного моря. Суд ухвалив рішення про задоволення позовних вимог прокуратури, що стосуються 48 земельних ділянок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-